از کجا بفهمم ترنسم یا نه؟
ایلیا زمانی ( تحصیلات : فوق دیپلم ، 25 ساله )
سلام من در کودکی اصلا نمیدونستم ترنس چی هست داداشم مغازه پوشاکی زنانه داشت بعضی وقتا ک درس نداشتم مغازه رو براش باز نگه میداشتم حدودا کلاس اول راهنمایی بودم یه لباس دخترونه داشت از اینا ک همش وصله به...
مشاور (مشاور راسخون)
با عرض سلام و احترام خدمت شما برادر گرامی ؛
اختلالات جنسی به صورت کلی به سه دسته تقسیم میشوند: کژکاری جنسی، نابهنجاری جنسی و اختلالات هویت جنسی که البته هریک از این اقسام دارای مصادیق متعددی است. - کژکاری جنسی مانند تمایل جنسی به جنس موافق، عدم توانایی در ایجاد ارتباط زناشویی، .. - نابهنجاری جنسی مانند، همجنس بازی ، هرزهنگاری، یادگار پرستی... -اختلال هویت جنسی مانند اینکه فردی از جنسیت خود راضی نباشد و جنسیت مخالف را دوست داشته باشد و مثلا لباسهای جنس مخالف را بپوشد. بنابراین مبدل پوشی و زنانه پوشی نوعی اختلال در هویت جنسی است . نشانه های بیان شده نمی تواند به تنهایی ملاک ترنس بودن باشد. رسیدن به این تشخیص کار ساده ای نیست و نیاز به بررسی تخصصی دارد. از آنجایی که وجود این علائق، باعث تغییر ذهنیت شما نسبت به هویت مردانه یتان شده، لازم است برای بررسی تخصصی به یک روانپزشک مجرب مراجعه کنید. شما در سنی هستید که باید به صورت معمول برای ازدواج آماده باشید، ولی با توجه به وجود این مشکل این امر برایتان میسر نخواهد بود. پس بهتر است هرچه سریعتر اقدام کنید. بنابر آنچه که فرموده اید نمی توان تشخیص ترنس یا دیگر اختلالی را گذاشت و لازم است در یک شرایط مشاوره ای خاص این موضوع با دقت بیشتری صورت گیرد. تَراجـِنسی(transsexual) ) به افرادی گفته میشود که هویت جنستی شان از لحاظ فرهنگی با جنسشان هماهنگ نباشد. مثلا ممکن است فرد اعضای جنسی زنانه داشته باشد در حالیکه شخصیت جنسیتیاش مردانه باشد یا برعکس.
علائم افراد ترنسکشوال:
1. مثل جنس مخالف خود لباس میپوشند
2. احساس تنهایی میکنند
3. دچار افسردگی یا اضطراب هستند
4. دوست دارند بعنوان جنس مخالف خود زندگی کنند
5. آرزو دارند که از شر اندام جنسیشان خلاص شوند
فرد باید به مدت دو سال مداوم و مستمر از آناتومی بدن خود و نقش جنسی که در جامعه و خانواده دارد، شدیداً احساس و ابراز نارضایتی کند و به طور مستمر برای تغییر جنسیت ظاهری خود کوشش و اصرار بورزد، در این صورت می توان او را یک تراجنسی دانست.
بررسی ها نشان می دهد، هنگامی که افراد T.S» » به سن بلوغ می رسند، چون نیازهای جنسی آنان با آناتومی بدنشان هماهنگ نیست در انتخاب شریک جنسی، از دیدگاه دیگران ممکن است غیر طبیعی به نظر برسند، یعنی با دیگر اختلالات جنسی از جمله «هموسکشوال ها» یا «همجنس گرایان» اشتباه گرفته شوند. در صورتی که «ترانسکشوال ها» اصلاً انحراف جنسی ندارند و این یکی از مهمترین مسایلی است که باید هم خانواده بیمار و هم افراد جامعه به طور واضح و روشن بدانند و با چنین افکار اشتباهی موجب رنج و عذاب بیشتر این بیماران نشوند.
ضمن اینکه به احتمال قوی چون شما فقط یکی از علائم ترنس را دارید ممکن است بگوییم دچار اختلال مبدل پوشی شده اید و حال آنکه اگر مبدلپوشی در ابتدا جنبه تفریحی داشته باشد، در ادامه به صورت «بیاختیار» در میآید، لذا نباید نسبت به قضیه مبدلپوشی بی تفاوت باشید و انتظار داشته باشید که خودبخود درمان خواهد شد.
معمولاً تعداد کمی از یادگارپرستان و مبدلپوشان درصدد کمک حرفهای از مشاور و رواندرمانگر برمیآیند؛ زیرا از درون مایل نیستند رفتار مبدل پوشی خود را ترک کنند، با اینکه حتّی گاه ممکن است لباسهای زنانه را پاره می کنند یا آنها را دور میریزند و قسم میخورند که این فعالیت را ترک خواهند کرد ولی واقعا این قبیل مسائل نیاز به تداوم درمان و ارتباط مداوم با مشاور دارد. یکی از روشهای درمانی در مورد این افراد شرطی سازی با ایجاد بیزاری است بدین معنا که سعی کنید با یادآوری لباس زنانه و حتی فکر آن فورا یک فکر مشمئز کننده را یادآوری نمایید و اجازه ندهید فکر قبلی ادامه یابد. امیدواریم با عمل به آنچه که عرض شد و در کنار آن مراجعه به مشاور بتوانید گام مهمی را در این موضوع بردارید.
موفق و پیروز باشید.
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}